Kiva implementeert $ 1 miljard aan leningen aan vrouwelijke ondernemers over de hele wereld. Kiva en The PepsiCo Foundation verstrekken leningen aan vrouwen als onderdeel van de campagne #FuelHerFuture

San Francisco, 7 oktober 2019 - Kiva, de non-profitorganisatie met een missie om de financiële toegang uit te breiden naar achtergestelde gemeenschappen als hulp bij hun ontwikkeling  , heeft heden  aangekondigd dat de geldschieters op het  Kiva.org-platform meer dan $ 1 miljard aan microkredieten wereldwijd  ter beschikking hebben gesteld  aan vrouwelijke ondernemers . Tot op heden heeft Kiva de toegang tot leningen vergemakkelijkt  aan meer dan 2,7 miljoen vrouwen in 94 landen over de hele wereld.

“Dit is echt een geweldige mijlpaal en ik wil alle opmerkelijke geldschieters, werknemers, vrijwilligers, veldpartners, schenkers en zakelijke partners van Kiva huldigen die Kiva hebben geholpen bij hun zoektocht naar meer dan $ 1 miljard  aan leningen bestemd  voor vrouwen en $ 1,4 miljard aan leningen voor ondernemers wereldwijd, 'zei Neville Crawley, Chief Executive Officer van Kiva. “Maar ons werk is nog niet af. Kiva zal verder de vrouwen en hun gemeenschappen blijven ondersteunen via het Kiva.org-platform en om beter te presteren zal het nieuwe manieren zoeken en ontwikkelen door de financiële en sociale systemen te transformeren . "

Het doel van Kiva is om een meer samenhangend en alles omvattend systeem te creëren dat alle individuen in staat stelt om hun mogelijkheden volledig te kunnen realiseren. Vandaag deze dag blijven er wereldwijd een miljard vrouwen verstoten van  bankieren, wat betekent dat ze geen toegang hebben tot krediet- of financieringsopties om te investeren in hun toekomst . Wereldwijd verdienen vrouwen ook 37% minder dan mannen alhoewel ze  drie keer zoveel uren aan onbetaalde arbeid besteden, zoals huishoudelijk werk.

Financiële inclusie is van cruciaal belang voor gendergelijkheid en daarom wordt meer dan 80% van de Kiva-leningen voorzien aan vrouwen over de hele wereld . Deze kleine maar levensveranderende leningen stellen vrouwen in staat en geven ze de kracht om een beter leven op te bouwen voor zichzelf en hun families. Vrouwen gaven reeds ook de bewijskracht van het juiste kapitaal  investeren    in hun families en gemeenschappen. Daarom is het verbeteren van het levensonderhoud van vrouwen en ondersteunen van kleine ondernemingen van cruciaal belang om ontwikkelingslanden te helpen om op  lange termijn een zelfbestuurde groei te realiseren.

"De kracht van deze vrouwen die ze putten uit deze Kiva-leningen laat hen toe om de vruchten te plukken voor zich zelf en hun gemeenschappen , dat is de reden waarom we vandaag bestaan", zegt Goldie Chow, Director of Impact bij Kiva. "We zullen het vrouwelijk ondernemerschap blijven aanmoedigen en er alles aan doen om een grotere financiële inclusie te ontwikkelen voor de volgende generatie vrouwelijke ondernemers wereldwijd."

Om deze mijlpaal te vieren, werkt Kiva samen met The PepsiCo Foundation om #FuelHerFuture te helpen, waarbij ze samen nieuwe en bestaande geldschieters oproepen om op deze vooruitgang voort te bouwen en de veranderingen voor vrouwen over de hele wereld te blijven versterken. Vanaf 7 oktober tot 13 oktober 2019 ontvangt iedereen die een lening op het Kiva.org-platform verstrekt een tegoed van $ 25 van PepsiCo om aan een vrouwelijke ontlener van zijn keuze te lenen, tot het einde van de fondsen, en om de financiering aan te wakkeren voor de volgende $ 1 miljard leningen. PepsiCo is een langdurige partner van Kiva en sinds 2014 hebben medewerkers van PepsiCo $ 2 miljoen aan leningen op Kiva.org aan vrouwen in meer dan 50 landen gefinancierd.